1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. sander-tuinhof-2023

Sander Tuinhof geslaagd voor looptrainers examen

Afgelopen woensdag 25 oktober 2023 heeft Sander Tuinhof met succes het praktijkexamen voor Basis Loop Trainer Niveau 3 afgerond, waarmee hij nu ook officieel gecertificeerd is als looptrainer.

De opleiding basistrainer niveau 3 is een opleiding die bestaat uit een achttal workshops aan de Atletiek Academie, praktijktrainingen bij de eigen club, aanvullende (schriftelijke) opdrachten en een afsluitend praktijkexamen dat afgenomen wordt door de Atletiek Academie van de Nederlandse Atletiek Unie.

Na het goedkeuren van zijn portfolio door zijn examinator mocht hij deze week eindelijk op voor zijn praktijkexamen.

Het examen was een thuiswedstrijd voor Sander, want deze kon plaats vinden op onze eigen AKU-baan en met de woensdaggroep.

Het druilerige weer gooide gelukkig geen roet in het eten. Maar liefst 21 lopers stonden klaar in de regen om Sander te helpen te laten zien wat hij kan. Een duidelijk bewijs van de support die hij heeft van ‘zijn’ lopers.

Terwijl Sander werd getest door zijn examinator op zijn portfolio, kennis en trainingskeuzes verzorgde René Noorbergen de warming-up om de groep klaar te stomen voor Sander, die het roer over nam voor de loopscholing en kern.

Onder de strenge blik van de examinator volgde onder leiding van Sander een pittige loopscholing, gevolgd door een intervaltraining over 2x400m, 800m en 1200m. Hierbij liet hij goed zien wat hij geleerd had aan de Atletiek Academie en hoe hij als persoon voor de groep staat.

De training verliep soepeltjes en in combinatie met de lange (en positieve) nabespreking kon ook niet anders leiden tot de aankondiging later op de avond: ‘Sander is geslaagd!’

AKU is blij er weer een gemotiveerde EN gecertificeerde trainer bij te hebben!