1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. lopersweekend-2017

Lopersweekend 2017

Op vrijdag 20 oktober 2017 was het weer tijd voor het jaarlijkse lopersweekend. Een jarenlange traditie waarbij sportiviteit en gezelligheid centraal staan. Ondanks dat het dit jaar een kleiner groepje was dan normaal, was de gezelligheid er zeker niet minder om!

Door Theo van Rossum

Op vrijdag 20 Oktober was het dan zo ver .... als klein groepje op weg naar de Stay-o-Kay Dordrecht. Nadat we iedereen hadden opgehaald en na verschillende files kwamen we om half zes aan bij de stay-o-kay. De auto met Eefje, Wil  en Jos was al gearriveerd en zij zaten dan ook inmiddels al uitgebreid aan de borrel toen auto twee aankwam. 

Theo en Karin als organisatie-duo mochten meteen de puzzeltocht voor 's avonds uitzetten. Helaas kwam de fiets vast te zitten in de bagger, zodat de puzzeltocht iets aangepast moest worden. 

Walter, die op de fiets vanuit de Kwakel kwam, sloot om half zeven aan en toen kon de hongerige groep aan tafel.  Na de koffie mocht de eerste ploeg op weg in het donker voor de puzzeltocht. Opdracht was om een aantal letters vinden, waarmee later met behulp van een Sudoko puzzel  een woord te voorschijn kwam. Het team van Baukje, Wil en Ina was niet verdwaald en losten de Sudoku het snelst op. Een terechte winnaar!

Na een goede nachtrust ging zaterdag al vroeg de wekker voor de  'Walter Wake-up Sessie' met toepasselijke muziek. Heel leuk! Dit maakte de groep ook wel hongerig, en konden wij gelukkig direct aansluiten voor een stevig ontbijt.  

's Ochtends was gereserveerd voor een fijne wandeling in De Biesbosch. Even genieten van de natuur om vervolgens om twaalf uur in de auto stappen richting Gorinchem voor de 10Km Typhoon-loop.
Typhoon 10Km Loop Uitslagen    
Theo van Rossum 10Km 00:44:56
Harry Langeveld 10Km 00:48:36
Baukje Verbruggen 10Km 00:49:04
Jos Snel 10Km 00:53:16
Wil Voorn 10Km 00:53:56
Ina Sprenger 10Km 01:21:13

Nadat we gezamenlijk Ina hadden binnengehaald werd het tijd voor een warme douche en een welverdiende borrel, gevolgd door een overheerlijk dinner bij Jack’s Steakhouse. Iedereen was het goed zat van de inspanning van deze dag, zodat om twaalf uur de luiken dicht gingen.

Fanatiekelingen houd je altijd .... oftewel Wil, Harry, Huub en Theo die om half acht op zondagmorgen nog een rondje gingen hardlopen in de Biesbosch! 
Na een lekker ontbijtje, spullen inpakken gingen we vervolgens naar het Biesbosch Bezoekers Centrum voor een fluisterboot puzzelzoektocht in de Biesbosch.
Erg leuk! En na een uurtje varen waren we weer terug voor een lekker warm kopje koffie. Vervolgens nog een bever puzzelwandeltocht van een uur waarin we bevers moesten zoeken en een heerlijke afsluitende lunch. 

Ondanks de regen was het een zeer geslaagd weekend. Volgend jaar  gaan we zeker weer!