1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. uithoorns-mooiste-de-loop-2023

Uithoorns Mooiste de Loop 2023 weer geweldig loopfeest

Zondag 31 januari 2023 vond in Uithoorn/De Kwakel weer Uithoorns Mooiste de Loop plaats op de traditionele laatste zondag in januari, als 3e loop in het Zorg en Zekerheid Circuit.
De organisatie was wel enigszins in spanning aangezien de laatste editie in april veel minder lopers trok als in de jaren voor corona. En omdat er veel loopevenementen met minder belangstelling te maken hebben.
Maar blijkbaar blijft Uithoorns Mooiste voor veel lopers aantrekkelijk, met name door de jarenlange goede organisatie en het gevarieerde parcours. Het aantal voorinschrijvingen overtrof alle verwachtingen, bijna 500 en ook op de dag zelf kwamen veel lopers naar sportpark de Randhoorn. Uiteindelijk stonden meer dan 1200 lopers aan de start van de verschillende afstanden.
Veel lopers konden hun auto parkeren langs de Noorddammerweg en naastgelegen bedrijventerreinen en daarom was de brug van sponsor Van Schie uit Mijdrecht een practische en veilige oplossing voor de vele bezoekers.
Het weers voor de lopers was fris, maar voor de vele stilstaande verkeersregelaars op het parcours was het echt afzien, veel respect voor deze vrijwilligers van AKU.

Specials en de G-Run
De eerste start was om 10.30 uur en een prachtig oranje lint van de vele lopers met begeleiders van Ons Tweede Thuis werd weggeschoten voor hun 1,2 kilometer. Het aantal was wel minder dan vorig jaar maar dat kwam vooral omdat steeds meer lopers van deze specials zo veel trainen en vorderingen maken dat ze aan de 5 kilometer meedoen.
Speciale aandacht was er ook voor de lopers die met hun Racerunner een hoog tempo ontwikkelen en zo van hun sport kunnen genieten.

AH Jos van den Berg GeZZinsloop
Een kwartier later startte een groep van 125 kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar voor hun 1 kilometer. Sommigen echt nog heel jong, de jongste was zelfs 2 ½ jaar en veel van deze talenten werd begeleid door hun vader, moeder of ander familielid.
De strijd om de eerste plaatsen was hevig maar het ging er uiteindelijk om dat iedereen plezier had en aan de finish werd beloond met een mooie medaille en een goodybag gevuld met leuke gadgets van cafetaria Familie, bakkerij Westerbos, bloemenexporteur Hilverda/de Boer, kwekerij Takii, OTT en AKU.

Uitslagen
Jongens
1. Jip Hofmeister
2. Roel Verlaan
3. Mikan Bakker

 Meisjes
1. Fiene Gootjes
2. Isabel van Alderwegen
3. Jasmine van Alderwegen

Van Schie 5 kilometer loop
De derde groep die stond te trappelen (ook van de kou) om weg te lopen waren de deelnemers aan de 5 kilometer. Meer dan 320 deelnemers gingen weg om 11.00 uur en het tempo lag direkt heel hoog. Er ontspon bij de heren en de dames een felle strijd en de eerste loper was binnen 15 minuten over de finishlijn.

Uitslagen Van Schie 5 kilometer loop
Heren
1. Dirk van Sijsveld
2. Thomas Simeman
3. Floyd van Klink

Dames
1. Lisa Houwe
2. Lisanne Stevens
3. Josien Schepens
4. Fleur Hofmeister ( AKU)

AA Sloopwerken 10 kilometer en Takii 10 Engelse mijlen
Omdat de deelnemers aan de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen gelijktijdig aan de start verschijnen , is dit van oudsher een enorme groep die aan de startstreep staat. Dit jaar vertrok om 11.05u. een groep van 650 enthousiaste lopers vanaf het plein op sportpark de Randhoorn, een plein dat feestelijk en kleurrijk was ingericht met opblaasbogen, banners, borden en vlaggen van sponsors en andere versieringen. Hoofdsponsor van het circuit, Zorg en Zekerheid, was ook weer goed vertegenwoordigd op deze dag.
Na 3 kilometer passeerde de groep voor de eerste keer in al die jaren de busbaan en kon daarom makkelijk de Maximalaan oversteken richting de Kwakel. Bij de splitsing van de Poelweg en de Iepenlaan ging de 10 kilometergroep richting de Kwakel en de 10 Engelse mijlen boog af richting de Hoofdweg naar de Vrouwenakker en langs de Amstel naar Uithoorn.
De eerste lopers van de 10 kilometer gingen ook dit jaar weer erg hard en zij haalden de laatsten van de 5 kilometer zonder problemen in. Na 31 minuten kwam de eerste over de streep. Na ruim 20 minuten kwamen de eersten van de 10 Engelse mijlen over de finish.
Voor elke honderdste loper die bij de drie lange afstanden over de finish kwam lag er een heerlijke slagroomtaart van brood- en banketbakkerij Westerbos/Mens klaar.
Alle lopers konden als aandenken kiezen uit een AKU looparmband met LED verlichting of een T-shirt.
Als extra was er ook nog de waardebon van sponsor RunX Haarlem loopwinkel ter waarde van euro 10,00!

Uitslagen AA Sloop 10 kilometer loop
Heren
1. Ingmar Kloek
2. David Trampert 
3. Nick Jacobs

Dames
1. Carmen Oosterkamp
2. Saskia Heijnen
3. Leonie de Voogd

Uitslagen Takii 10 Engelse Mijlen loop
Heren
1. Brent Pieterse
2. Martijn de Groot
3. Joey Hendriks

Dames
1. Aniek Honsbeek
 2. Thecla de Jong
3. Amanda Koemans

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde en goed bezocht loopevenement en wil vooral alle vrijwilligers die voor een goed verloop hebben gezorgd, bedanken voor hun tijd en inzet.